“Vak dióként dióban zárva lenni s törésre várni beh megundorodtam.” (Babits Mihály: A lírikus epilógja, részlet)

REINKARNÁCIÓS TERÁPIA (múltélettani terápia és meditációs tréning)

E módszer a Buddhisták több ezer éves tanítására épül, miszerint a múltban elkövetett tetteink és cselekedeteink (legyenek jók vagy rosszak) nem maradnak eredménytelenül.

Mi a lényege ennek a módszernek?

Az egyén szubjektív tudatalattija saját életére vonatkozóan őrzi a nemegyszer küszöb alatti élményeket, a tudat elöl rejtett, elfojtott emlékeket. Ezek nagy része hipnózisban (relaxált állapotban), vagy a pszichoanalízis szabad asszociációs technikájával felidézhető. Előző életeink emlékeinek tárháza szintén a tudatalatti. Semmi sem véletlen a lelki életben, és a gondolatvilágban. Ezért a gondolat-kapcsolatoknak, a hajlamoknak, a képességeknek, a viselkedésnek, a tüneteknek, betegségeknek, előző lelki (karmikus) okai és gyökérokai vannak.

A módszer követői Freudtól eltérően arról győződtek meg, hogy ezek az okok a születés előtti, sőt születések közötti (köztes léti) időbe visszanyúlhatnak. Nem elég tehát, a pszichoanalízis tanítása szerint az okokat a gyermekkori, vagy ritkábban felnőtt kori lelki sérülésekben, defekciókban keresni, és azok tudatosításával (szembesítésével) átmenteni a rejtett képességeket, vagy akár gyógyítani. Valamennyi hajlam meghatározója (tendenciát determinál), pl. a születéskori, vagy gyermekkorban átélt katarzis, amely a felnőttkori megélést teszi “megkérdőjelezetté” vagy szenvedéstelivé.

Számos képességek nemcsak a szülői család által befolyásoltak, hanem azok előző életekből, vagy a köztesléti időkből származnak. Ezek a képességek szerepet játszanak az életminőségek kialakításában és azok megélésében. A több száz meditációs tréninggel végzett gyakorlat bebizonyította ezeknek a recesszív képességeknek a visszanyerése-átmentése által azt, hogy a tudatos önvaló megismerése egy teljesebb, tökéletesebb és jobb életminőség-változást eredményez. Néhány súlyos elmebetegség és fizikai rendellenesség egyszerűen “elpárologott”, amint megelőző emlékeinek átélése önmegértésén keresztül csillapító és csodálatos felszabaduláshoz vezetett. Más betegek fokozatosan szabadultak meg betegségüktől és lelki problémájuktól, amint egyre több, előző életeiből, vagy az életek közötti korszakból származó élményekkel szembesültek. Több ezer reinkarnációs módszerrel gyógyult páciens története bármely kalandfilmnél fordulatosabb, de jóval felemelőbb, tanulságosabb.

© Maitreya Buddhista Harcművész Szövetség Egyesület