“Vak dióként dióban zárva lenni s törésre várni beh megundorodtam.” (Babits Mihály: A lírikus epilógja, részlet)

Individuális szemléletformáló, fejlesztő, önismereti és kommunikációs tanfolyam

Manapság mindinkább rákényszerülünk a tudatos kommunikációra, legyen szó egy üzleti megbeszélésről, vagy egy akár magánbeszélgetésről. A kommunikációnk tudatos alkalmazásával megfelelő tárgyalási pozíciót alakíthatunk ki magunknak, melynek végén, a mindkét fél számára kölcsönös előnyös megállapodást érhetünk el. 

A tréning erősen támaszkodik a különböző üzleti tréningek anyagára, illetve gazdasági társaságok üzleti kommunikációs tapasztalataira, de kiemelt fontosságot tulajdonítunk a buddhista felfogás szerinti TUDATOSSÁG fokozásának is. Azaz, legyünk tudatosak a célkitűzésében, módszereink alkalmazásában, közben folyamatosan kontrolláljuk, hogy tevékenységünk a kitűzött cél irányába vezet-e. A kommunikáció aktuális eszközeit a buddhista módszerrel ötvözve lényegesen hatékonyabban kommunikálhatunk, és bárkinek egyenrangú tárgyalópartnerévé válhatunk.

A kommunikációnk eredményességét javító technikák és kommunikációs stratégiák oktatásával számos vállalkozás foglalkozik folyamatosan, évtizedek óta Magyarországon is. Mégis azt tapasztaljuk, hogy még az ilyenfajta képzésben részesült emberek is tovább küzdenek a hibás, vagy nem megfelelően alkalmazott kommunikáció hátrányos következményeivel mind az üzleti mind a magánéletben. Ennek két fő oka van, melyeket a képzéssel foglalkozó vállalkozások és szervezetek jellemzően figyelmen kívül hagynak.

Az egyik ok, hogy különbséget kell tennünk a megértett és a tudott dolgok között. Általános jelenség, hogy sokan elvégeznek különféle kommunikációs tréningeket, megértik az ott hallottakat, aztán mégsem sikerül alkalmazniuk. Pedig értik !

A másik ok, illetve hiányosság az ismert képzési rendszerekben az, hogy nem foglalkoznak egy - a kommunikációt és a technikák alkalmazhatóságát alapvetően befolyásoló - tényezővel. Ez pedig nem más, mint a kommunikáló személy(iség), mely erőteljesen befolyásolja (esetenként teljes mértékben meghatározza), hogy a megismert módszereket képesek vagyunk-e alkalmazni.

A MABUHASZ kommunikációs és személyiség újrateremtő tréning képzési rendszere közel hozza, kellő gyakorlást követően egyesíti a kommunikáló személyiséget és a kommunikációs technikákat, ezáltal a kommunikáció folyamatát olyan élethelyzetté alakítja, melyben a személy maradéktalanul jól érzi magát, ebben az állapotában hatékonnyá és eredményessé válik, egyúttal tárgyaló (beszélgető) partnerének is kellemes “környezetet” teremt.

© Maitreya Buddhista Harcművész Szövetség Egyesület