“Vak dióként dióban zárva lenni s törésre várni beh megundorodtam.” (Babits Mihály: A lírikus epilógja, részlet)

A MABUHASZ Buddhista jóga és CHI-KUNG tanfolyamok célja, hogy bevezetést nyújtson a Buddhista (csendes, mozgás) meditációs technikákba azok számára, akik komolyan érdeklődnek e tanítások iránt, és azt önmaguk tökéletesítésére, valamint mások szolgálata iránti elkötelezettségből életgyakorlattá kívánják tenni.

A Buddhista jóga továbblép az ismert jógaiskolák kitűzött céljától (Samadhi) és módszerein, bár felhasznál hagyományos ászanákat, de azzal a különbséggel, hogy azokat a természetes hasi légzés ritmusának megfelelően “koreografálja”, az egyén testi, lelki, szellemi beállítottságának megfelelően.

A Chi-Kung tréning, Bódhidharma a Buddhista harcművészet alapítója tanításának szellemében, valamennyi gyakorlatot abban a szemléletben kívánja megismertetni, amely nem különleges lelki élmények hajszolására, hanem az értelem csiszolására és megtisztítására, valamint az életenergia harmonikus működésére irányul a test meridiánjain keresztül.

Azon érdeklődők számára, akikben még nem érlelődött meg e szellemi út iránti elköteleződés, hanem csupán belső harmóniájuk kialakítása, képességeik fejlesztése céljából fordulnak e kultúrkörhöz, a tanfolyamtól függetlenül, korlátozott számban önfejlesztő csoportokat indítunk. Ezekben egyszerűbb (gyermekek számára is) a vázolt célokat jól segítő bevezető gyakorlatok oktatására kerül sor.

Tanfolyamvezetők:

    Székesfehérváron: Gyenei László

    Budapesten: Czudar Péter

© Maitreya Buddhista Harcművész Szövetség Egyesület