“Vak dióként dióban zárva lenni s törésre várni beh megundorodtam.” (Babits Mihály: A lírikus epilógja, részlet)

ElmEgzisztencia tréning

ELMEGZISZTENCIA - A tanulás, mint képesség kifejlesztése - tanfolyam

Talán sokan emlékszünk még iskolaéveinkre, és benne arra, hogy voltak olyan tárgyak, melyek közelebb álltak hozzánk, s voltak olyanok, amelyeket kevésbé szerettünk. Nagyon valószínű az is, hogy a kedvenc tantárgyainkból általában jobb jegyeket szereztünk, mint a “nemszeretem” tantárgyakból. Nyilván emlékszünk arra is, hogy ugyanabban a tanteremben ülve, ugyanattól a kiváló pedagógustól tanulva, az egyikünknek könnyebben ment az adott anyag elsajátítása, míg a másikunk nehezebben.

Tehetséges, értelmes, jófejű gyerek, szokott ilyenkor lenni a válasz. De vajon tényleg csak erről van szó? Hiszen aki kevésbé volt jó történelemből, remekelt matematikából, és fordítva. Nem beszélve azokról, akik egyik elméleti tárgyból sem tűntek ki, azonban nagyon jó volt a kézügyességük. Azt vajon hol, és legfőképp HOGYAN tanulták? És végül mi van azokkal a tanulókkal, aki semmiben sem jeleskednek?

Adva van egy nagyon jó oktatási rendszer, kiváló pedagógusokkal, és az oktatási lánc “végén” álló diákokkal. Mindent megtanítanak nekünk az iskolában, kivéve: azt, hogy hogyan tanuljunk, hogyan koncentráljunk. “Figyelj jobban oda!”, halljuk sokszor. De HOGYAN!? Miközben azt látod, hogy mások milyen könnyedén tanulnak.

Tudod, hogy miért? Mert használják és birtokolják azokat a képességeiket, amelyek benned is jelen vannak, rejtetten. A céljaid eléréséhez szükséged van a képességeidre, legyenek azok hétköznapiak vagy különleges törekvések. Azonban nem osztogatják az egyes emberek ezt a tudást, és a boltokban sem vásárolhatod meg. Tudatosan vagy tudattalanul egész életedben keresed, de nem biztos, hogy a kellő időben rátalálsz.

Az ElmEgzisztencia tanfolyammal kulcsot nyújtunk neked, hogy kinyisd rejtett képességeid tükörcsarnokát. Felébresztjük a szunnyadó figyelmet és átalakítjuk azt a koncentráció mindenen áthatoló erejévé. Megtanítjuk kifejleszteni és megnövelni a “hétköznapi” értelmet, hogy hasznos és értékes felismeréseket tehessél. Megismered, hogy rendelkezel érzelmi motivációval, amely óriási hajtóerő a számodra, fel tudod lelni a SAJÁT motivációd önmagadban, és eszközzé kimunkálva, céljaid elérésének a szolgálatába állíthatod.

Így ezeknek az eszközöknek a birtokában képessé válsz arra, hogy sikeres és boldog ember legyél, és szerencsésen kormányozd magad, ebben a folytonosan változó világban, és a többi társaddal együtt ugyanolyan eséllyel indulhatsz neki a tanulásnak.

Ajánljuk a tanfolyamot iskolások, közép- és felsőfokú tanulmányokat végzők számára, azonban - mivel a tanulás élethosszig tartó folyamat, ezért jó szívvel ajánljuk aktív dolgozó és nyugdíjasok részére is.

© Maitreya Buddhista Harcművész Szövetség Egyesület