“Vak dióként dióban zárva lenni s törésre várni beh megundorodtam.” (Babits Mihály: A lírikus epilógja, részlet)

Bemutatkozás

A MABUHASZ (Maitreya Buddhista Harcművész Szövetség) 1992-ben alakult meg Dunaújvárosban, azaz működése több, mit húszéves múltra tekint vissza. A közösség az elmúlt években kissé átalakult, jelentősen megnőtt a budapesti és székesfehérvári tagok száma is. Ennek kapcsán hoztuk létre Közhasznú Egyesületünket 2006-ban - praktikus okokból - székesfehérvári székhellyel, hogy országos működésű non-profit szervezeti formában valósíthassuk meg céljainkat: az ősi meditációs iskolák tanítása szerint az ember testi, lelki és szellemi fejlődése párhuzamosan valósuljon meg, az életviteli és életvezetési készségek és képességek fejlesztésével összhangban.

Mindezek érdekében ismeretterjesztő, elméleti és gyakorlati foglalkozásokon alapuló tanfolyamokat szervezünk, az egészségmegőrzés, a prevenció, a személyiségfejlesztés, rekreáció területein. 

Feladatunknak tekintjük, hogy a nyugat-európai ember megismerje a keleti kultúrkör tapasztalatait, módszereit, valamint képes legyen ezen tapasztalatok integrálására az életminőség és életvitel javítása érdekében. Nagy hangsúlyt fektetünk a non-profit, piaci és állami szervezetekkel történő együttműködésre, célunk és feladataink hatékony megvalósítása érdekében. Programjainkban az esélyegyenlőség megteremtése, a különféle humán szolgáltatások biztosítása nagy jelentősséggel bír. Több rendezvényünk, tanfolyamunk került megvalósításra és van folyamatban jelenleg is Budapest és Székesfehérvár területén.

© Maitreya Buddhista Harcművész Szövetség Egyesület