“Vak dióként dióban zárva lenni s törésre várni beh megundorodtam.” (Babits Mihály: A lírikus epilógja, részlet)

AZ ÉLTETŐ TAO TANFOLYAM — Egészséget Mindenkinek!

Az öngyógyítás teljes rendszere 8 - 108 éves korig

Az éltető Tao nem sport. Nem azért született, hogy valamiféle versengésbe hajszoljon, és arra kényszerítsen bennünket, hogy fárasztó, kimerítő gyakorlatokat végezzünk, melyek szükségszerűen stresszt, feszültséget és energiaveszteséget okoznak, vagyis megrövidítik az életünket.

Ezért a hangsúly a belső fejlődésre helyeződik, amely a külső (testi) formára is jótékonyan hat. Az éltető Tao ereje nagy rugalmasságában rejlik. Bárki korától, egészségi állapotától függetlenül, tetszés szerint végezhet belső gyakorlatokat anélkül, hogy bármilyen segédeszközre szüksége lenne.

Ha megfelelően használjuk, az éltető Tao módszere átalakíthatja az anyagcsere alapvető rendszerét, a légzést rendkívül hatékony gyógyító eljárássá alakíthatja át. Sőt az, hogy az ember szellemi állapotának és teste mozgásának teljes tudatában van, maga is a gyógyítás egyik lehetőségét jelenti.

Ezek a gyógyhatású gyakorlatok, melyek belső szerveinket képesek energiával ellátni, az ifjúság, az egészség és a betegségekkel szembeni védettség titkai. Jótékony hatása a szervezet működésének stabilitásából, a harmóniából, a nyugalomból, a pontosságból, az egyszerűségből adódik és abból, hogy a hangsúlyt a belső dolgokra helyezi. A rendszer őszinte és önzetlen alkalmazása olyan állapotot idézhet fel bennünk, hogy új módon fogjuk a világot megérteni, életünk hosszú és boldogabb, szellemi képességeink pedig megsokszorozódnak.

“Az út örök és tétlen,

mégis mindent végbevisz észrevétlen.”

                    (Tao Te King)

Tanfolyamvezető:

    Székesfehérváron: Gyenei László

© Maitreya Buddhista Harcművész Szövetség Egyesület